Onderzoek naar lekken noodoproep Joan Rivers

De leiding van de hulpdiensten in New York doet een officieel onderzoek naar zeker tien medewerkers die mogelijk betrokken zijn bij het lekken van details rond de dood van Joan Rivers. De tv-ster overleed in september op 81-jarige leeftijd aan complicaties die ze opliep tijdens een ingreep in een privékliniek. Informatie uit de noodoproep die de kliniek deed toen ze in coma raakte, werd later door meerdere medewerkers bekeken, zo blijkt uit inloggegevens. Uiteindelijk belandde vertrouwelijke informatie bij de pers.

Volgens The New York Daily loopt het onderzoek al zeker twee weken. De vraag is of medewerkers de details uit de 911-oproep uit nieuwsgierigheid inkeken, of dat ze dat deden om de informatie door te spelen aan de media. Zeker acht medewerkers, onder wie hooggeplaatste leidinggevenden, zijn ontboden op het hoofdkwartier voor ondervraging. Uit de inloggegevens is precies na te gaan wie Rivers' dossier stiekem hebben bekeken.

Rivers raakte in coma tijdens een kleine ingreep aan haar keel in een kliniek in New York. Daarop belden artsen een ambulance die haar met spoed naar een ziekenhuis in de stad bracht. Daar overleed ze enkele dagen later. Uit de gelekte gegevens blijkt onder meer dat naast de geplande ingreep ook een niet-geplande biopsie aan haar stembanden werd uitgevoerd door haar privéarts.

Joans' dochter Melissa heeft al laten weten de privékliniek voor de rechter te dagen als blijkt dat daar cruciale fouten zijn gemaakt.