Oma Jochem Myjer overleden

Jochem Myjer heeft afscheid moeten nemen van zijn oma. Dat heeft de cabaretier laten weten via Instagram. Bij een foto van zijn oma schreef Jochem een lief bericht over zijn grootmoeder.

"Ik was acht jaar oud en kon niet in slaap komen. Mijn lieve grootmoeder (70) kwam bij me zitten en aaide met haar hand door mijn krullen", herinnert Jochem zich. "Haar kalmte viel als een warme deken over mij heen. 'Anna' zei ik. 'Als jij dood gaat, kan ik nooit meer slapen'. Grootmoeder Anna lachte en zei: 'Juist wel, want vanaf boven kan ik nog beter op je letten'."

"Ze stond op en liep richting de deur. 'Wil je nog één keer het oude vrouwtje nadoen', vroeg ik. Ze pakte een denkbeeldige stok en liep met een kromme rug en een bibberend handje naar de deur", illustreert de cabaretier. "Ik gierde het uit. 'Welterusten, lekkere dot van me', zei ze. Ik deed mijn ogen dicht en viel meteen in slaap."

Dertig jaar later is zijn oma 'veranderd in het oude vrouwtje dat ze altijd speelde', schrijft de 38-jarige Jochem. "Geboren in 1915. Een eeuw oud. Alléén in een wereld waar bijna al haar dierbaren al lang niet meer leven. Vannacht viel de eeuwigdurende kalmte als een warme deken over haar heen. Het was goed zo."

'Welterusten, lekkere dot van me', schrijft de cabaretier naar zijn oma. "Ik ben zo benieuwd of ik vanavond kan slapen."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen