OM eist 4 jaar cel voor aanrijder Moszkowicz

Als het aan het Openbare Ministerie (OM) ligt moet de dertigjarige Spencer A. vier jaar de cel in voor de poging tot het doodrijden van meerdere mensen, onder wie Bram Moszkowicz en zijn dochter.

 

 

Het OM eist vier jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, tegen de dertigjarige Spencer A. die verantwoordelijk wordt gehouden voor onder meer een poging tot doodrijden van meerdere mensen, onder wie Bram Moszkowicz en zijn dochter. Dat meldt Shownieuws.

Nadat twee agenten Spencer A. wilden aanhouden in een onderzoek naar creditcardfraude ging hij er in zijn auto vandoor. Bij zijn poging te ontsnappen, sleurde hij zeker 20 meter een van de agenten mee die hem aan zijn linkerpols had geboeid. Hij raakte hierbij gewond. Wat volgde was 'een dodemansrit over de grachten van Amsterdam'. Hij raakte meerdere fietsers, voetgangers moesten wegspringen en hij botste uiteindelijk tegen de auto van Bram, waar Bram en zijn dochter inzaten.

Volgens het OM heeft de verdachte 'geen enkel respect getoond voor andermans lijf, leven en eigendommen'. ,'Hij heeft de veiligheid van willekeurige mensen, waaronder de politie, in groot gevaar gebracht', zei de officier. 'Om zo te rijden in die straat, dan heb je totaal lak aan andermans leven. Het is eigenlijk een wonder dat het niet veel erger is afgelopen.'

De rechter las tijdens de zitting een verklaring van Bram voor. Hij zag de auto van de verdachte 'met vier wielen in de lucht'  in een flits op hem af vliegen: 'Ik dook over mijn dochter heen. Het was alsof er een bom afging.'

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.