×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oleg Popov overleden

2.11.2016 -

De wereldberoemde Russische clown Oleg Popov is woensdag op 86-jarige leeftijd overleden in Rostov aan de Don. Dat heeft Edward Zapasjni, de directeur van het Moskouse staatscircus, bekendgemaakt via persbureau RIA Novosti.


"Hij was daar op tour. Ik heb contact gehad met zijn producer en gezegd dat we alle mogelijke assistentie zullen verlenen en voor een groots afscheid willen zorgen in ons circus'', aldus Zapasjni.

Popov werd op 31 juli 1930 geboren in de Russische plaats Viroebovo. Hij werd wereldwijd bekend door zijn formidabele talent. De Franse journaliste Jacqueline Cartier gaf hem de bijnaam de Zonneschijn Clown. Popov woonde lang in Duitsland, na in 1991 te zijn hertrouwd met een Duitse. Dat huwelijk werd in Breda voltrokken. Popov heeft in de loop der jaren vaak opgetreden in Nederland.