×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Olcay Gulsen over agressieve vader: ‘Ik zag dat hij mijn moeder in elkaar sloeg’

Olcay Gulsen over agressieve vader: ‘Ik zag dat hij mijn moeder in elkaar sloeg’
25.02.2020 -

Olcay Gulsen zag als kind met eigen ogen hoe haar vader haar moeder mishandelde. Ze gebruikte haar ervaringen voor de docuserie Olcay & Huiselijk Geweld en vertelt er in een openhartig interview met Grazia meer over.


Egoïst

“Ik kwam een keer thuis toen ik mijn vader mijn moeder in elkaar zag slaan en ben snel teruggegaan naar school”, aldus de presentatrice. “Ik voelde me echt een egoïst dat ik me omdraaide voor wat er gebeurde. Maar het geweld was zo extreem dat ik het zat werd: je raakt verdoofd.”

‘In een andere wereld’

Olcay en haar zussen kregen zelf ook regelmatig klappen. Hierdoor voelde ze zich nooit veilig thuis. “Soms was het even rustiger, als mijn vader was opgepakt of opgenomen, maar dat was altijd van korte duur. Als er geweld was, ging ik naar mijn kamer en dan deed ik of ik in die andere wereld was.”

Taboe

Door haar eigen verhaal en dat van anderen te vertellen, hoopt Olcay dat het taboe rondom huiselijk geweld verdwijnt. “Ik ben er zelf mee opgegroeid en had het gevoel dat ik daar iets mee moest. Na al die jaren merkte ik dat ik er nog steeds niet heel vrij over kon spreken.”

Lees ook: Olcay Gulsen openhartig over band met schizofrene vader

Bron: Grazia