OG3NE door naar de finale van het Eurovisiesongfestival

Het is ze gelukt! De zusjes van OG3NE hebben geknald in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival en hebben genoeg stemmen gekregen van de andere landen om zaterdag te mogen schitteren in de grote finale.

De zusjes Vol waren vanavond als zesde aan de beurt in Kiev. Zij brachten hun lied Lights and Shadows vlekkeloos ten gehore en maakten indruk op de mensen in de zaal en duidelijk ook op de vakjury, die gisteren al hun punten gaven, en op de inwoners van de andere deelnemende landen. 

Amy, Shelley en Lisa Vol kunnen nu goed gaan feesten vanwege deze mooie overwinning. Maar Nederland is niet het enige land dat vanavond door is gegaan naar de finale. Ook Bulgarije, Wit-Rusland, Kroatië, Hongarije, Denemarken, Israël, Roemenië, Noorwegen en Oostenrijk bemachtigden een felbegeerde plek. 

Nu kunnen de dames zich gaan voorbereiden op de grote finale van zaterdag. Daar strijden ze tegen 25 andere landen, waaronder de andere landen die door zijn na de tweede halve finale. Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en gastland Oekraïne stonden sowieso al in de finale. Tijdens de eerste halve finale bereikten Zweden, Australië, België, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Polen, Moldavië, Cyprus en Armenië al de finale. 

Als we de bookmakers moeten geloven is het geen verrassing dat de dames van OG3NE door zijn naar de finale. Zij komen volgens de voorspellingen op de negende plek terecht, dus dat betekende al een finaleplaats. De dames zelf willen natuurlijk de eerste plaats halen. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen