×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oeuvreprijs voor Youp van ’t Hek

14.09.2016 -

Youp van 't Hek heeft woensdagavond de VSCD Oeuvreprijs toegekend gekregen. Dat is de prijs voor een prominente Nederlandse podiumkunstenaar die een grote bijdrage aan de podiumkunsten heeft geleverd. De bekendmaking was in het tv-programma De Wereld Draait Door.


De prijs is van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Het bestuur overwoog onder meer dat het succes dat het cabaret sinds de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw heeft gekend voor een belangrijk deel te danken is aan Van 't Hek. ,,Een succes dat ondanks alle crises, ook die in het theater, is gebleven.''

De VSCD Oeuvreprijs wordt onregelmatig toegekend. In het verleden ging hij naar Guus Hermus (1988), Alexandra Radius & Han Ebbelaar (1989), Peter Oosthoek (1993), Ton Lutz (1995), Dora van der Groen (1997), Jirí Kylián (2002), Rudi van Dantzig (2003), Hans Croiset (2004), Gustav Leonhardt (2006), Frans Brüggen (2007), Freek de Jonge (2008) en Joop van den Ende (2011).