Oeuvre-Ring voor Linda de Mol

Linda de Mol is donderdagavond op het Gouden Televizier-Ring Gala onderscheiden met een Televizier Oeuvre-Ring.

De oeuvreprijs is voor een tv-persoonlijkheid die van grote waarde is geweest in televisieland. De onderscheiding is een initiatief van de redacties van Televizier om te vieren dat de Gouden Televizier-Ring voor de vijftigste keer wordt uitgereikt. In tegenstelling tot de andere prijzen is dit geen publieksprijs.

Wie de Oeuvreprijs zou krijgen werd pas duidelijk tijdens de prijsuitreiking in theater Carré in Amsterdam. Linda de Mol werd verrast terwijl ze rustig in het publiek zat. Linda kreeg de prijs uitgereikt door Chantal Janzen tijdens de live-uitzending van AVROTROS op NPO1. "Er is geen vergelijking, er is niemand die dit zo doet als jij. Er zal nooit een nieuwe versie zijn, nooit een tweede Linda. Er komt nooit iemand in de buurt van jou, want je bent zo uniek in wat je doet en daar willen we je heel graag voor bedanken", sprak Chantal.

Linda de Mol mocht daarna een staande ovatie in ontvangst nemen. "Ik ben volledig van de leg nu. Ik ben speechless, letterlijk, want die heb ik nu niet. Ik voelde wel dat er wat aan zat te komen, want mijn manager was wel acht keer gebeld. Maar dit, een award die alleen Willem Duys en Mies Bouwman hebben. Ik ben hier ontzettend blij mee."

"Ik weet wat mijn oeuvre is, niet alles is geweldig geweest. Maar ik ben hier zo blij mee en ik wil graag wat mensen bedanken", aldus Linda die heel wat namen opsomde. "Ik ga niet stoppen, ik vind mijn vak nog veel te leuk en ik denk dat wij hier met z'n allen aan het begin staan van een nieuwe manier van televisie maken. Ik zie dat als een hele spannende uitdaging."

De Mol vroeg tijdens haar woordje ook nog even aandacht voor Martine Bijl. "Ik wil haar,en haar man, graag vanuit hier een hart onder de riem steken."