×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oeuvre Award voor Gerard Joling

Oeuvre Award voor Gerard Joling
15.12.2019 -

Gerard Joling heeft de TrosKompas Oeuvre Award 2019 gekregen. De zanger nam de prijs in ontvangst op het podium van het uitverkochte Muziekfeest van het Jaar. Zijn moeder reikte hem de award uit.


‘Gerard Joling is, zoals de Britten het zo mooi zeggen, ‘larger than life’,’ staat te lezen in het juryrapport. ‘Met zijn unieke, nog immer glasheldere stemgeluid, zijn manier van performen die meer dan over de top is en zijn altijd aanwezige humor en zelfspot, is hij een persoonlijkheid waar niemand omheen kan en wil.’

Gerard wordt volgens de jury, die bestond uit AVROTROS-diskjockey Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas, niet alleen geroemd als zanger. Ook als presentator, vlogger of als slimme marketingstrateeg en natuurlijk als een van de succesvolle Toppers, staat hij zijn mannetje.

Het Muziekfeest van het Jaar vond voor de derde keer plaats in Ziggo Dome Amsterdam.