NTR herdenkt Jeroen Willems

Het is dinsdag exact een jaar geleden dat Jeroen Willems overleed. De 50-jarige acteur stierf aan een hartstilstand tijdens repetities in theater Carré voor een jubileumvoorstelling.

 

Het afgelopen jaar was Willems nog te zien in twee films en twee series die hij draaide voor zijn dood. De NTR wijdt dinsdag een speciale avond aan de overleden acteur. Het Uur Van De Wolf zendt een documentaire uit over Willems waarin belangrijke personen uit zijn leven terugkijken op zijn werk en leven. Onder anderen Johan Simons, Elsie de Brauw, Marcel Musters en Betty Schuurman werkten mee aan de film. Verder zijn er unieke beelden te zien die regisseur Marijke Reijnders van hem maakte in de jaren voor zijn overlijden.

Daarna volgt op Nederland 2 een speciale uitzending over het internationale succes van de theatervoorstelling Brel 2 waarin Willems in het Nederlands liederen van chansonnier Jacques Brel zong. Voor zijn vertolking van het werk van Brel won Willems eerder de Louis d'Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs.