Portretten Natasja Gibbs, Tv En Radiopresentator

NPO-presentator Natasja Gibbs geëmotioneerd door radiocolumn Dolf Jansen

NPO1-presentator Natasja Gibbs moest zich donderdag in de uitzending van het radioprogramma De Nieuws BV even herpakken omdat ze diep geraakt werd door een column van cabaretier Dolf Jansen. Ze had een paar seconden nodig om weer tot zichzelf te komen. “Soms komt het even binnen, ik moet mij even herpakken”, zei ze tegen de luisteraars. “Ik moet even denken over het volgende onderwerp.”

In de column reflecteerde Dolf Jansen op de roep om een asielstop waar veel populisten voor pleiten. “Als je een asielstop als mening geeft, moet je ook eerlijk genoeg zijn te zeggen dat je het dus oké vindt dat Turkije een miljoen Syriërs terugstuurt naar de dictator die hen bombardeerde. Of dat Libië mensen martelt en verkracht.” Hij verwees ook naar het schrappen van opvangplekken door het kabinet de afgelopen jaren en naar de ongefundeerde meningen die veel worden geuit rond de opvang van nieuwkomers in Tubbergen.

Mensen op drift

Daarna droeg Jansen een gedicht voor, Mensen op drift, waarin hij door de ogen van een asielzoeker vertelt waarom deze persoon zijn eigen land heeft moeten verlaten en terechtkomt in Ter Apel. Dolf’s column raakte niet alleen Natasja, blijkt uit de vele reacties van luisteraars.

https://twitter.com/emilandel/status/1562753206786043904

Beluister hieronder Dolf’s volledige column: