×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

NOS betaalt peperdure vliegtickets voor Mart Smeets

19.10.2016 -

De Publieke Omroep is flink aan het bezuinigen, maar Weekend kan deze week onthullen dat Mart Smeets wel peperduur op reis wordt gestuurd. Hij en zijn vrouw vlogen namelijk voor 18.000 euro, business class, naar de Olympische Spelen.


Een medewerker van de NOS, die anoniem wil blijven doet een boekje open over de dure tickets van Mart en zijn vrouw. Dat terwijl staatssecretaris Sander Dekker juist besloten heeft dat er flink bezuinigd moet worden bij de Publieke Omroep, dus ook bij NOS. Het is dus opvallend dat Mart zulke dure tickets krijgt en zijn vrouw ook op kosten van de NOS vliegt.

Maar de NOS heeft daar een goede reden voor, zeggen ze zelf. Volgens Maarten Nooter, hoofdredacteur Sport bij de omroep, is het namelijk zo dat dit het gepaste afscheid voor de presentator was. 'Mart is de beste sportpresentator die ons land ooit heeft gekend. Hij heeft 43 jaar voor ons gewerkt en 43 jaar kwaliteit geleverd. Mart is niet van de recepties en toespraken, de enige manier om hem gepast afscheid te laten nemen is door hem te laten werken. Dat betekende dat Mart geen grootse en dure afscheidsreceptie kreeg aangeboden, maar nog één keer commentaar mocht geven bij de Olympische Spelen.'

Volgens Maarten was het vanzelfsprekend dat Mart zijn vrouw Karen daarbij aanwezig zou zijn. Omdat de presentator ook een dagje ouder wordt, was het volgens de NOS niet meer dan logisch dat ze Mart en zijn vrouw trakteerden op de peperdure tickets. Vooral ook omdat hij dus verder geen duur afscheidsfeest krijgt. 

Lees het hele verhaal in de Weekend van deze week.