Noortje en Eva blij met rol in Agnes Van God

Eva van de Wijdeven en Noortje Herlaar zijn vooral bekend om andere dingen dan toneel. Toch staan de twee actrices vanaf maandag samen op de planken in het toneelstuk Agnes Van God.

In het stuk speelt Van de Wijdeven een psychiater die moet bepalen of non Agnes (Herlaar) bewust haar baby heeft vermoord. Beide actrices zijn blij op het toneel te kunnen staan. "Dat ze het me toevertrouwen", zegt Van de Wijdeven in Metro.

Van de Wijdeven, bekend van onder meer Dunya en Desie en Penoza, schrok toch wel een beetje toen ze het belletje kreeg. "Maar vooral omdat het een rol is die in het verleden door wat oudere vrouwen met meer levens- en acteerervaring werd gespeeld."

Na de vele film- en tv-rollen de afgelopen tijd vindt Van de Wijdeven het 'uitdagend' om op het toneel te staan. "Daar kan ik technisch nog steeds groeien. Op de set voel ik me meer op mijn gemak. Niet omdat je scènes mag overdoen, maar omdat het inmiddels lijkt alsof ik daar geboren ben."

Musicalster Herlaar vertelt in het interview al langer op een toneelrol te wachten. "Het was niet mijn visie die grote musicalster te worden. Ik wilde dit en ben blij hoe het zich ontwikkeld heeft. Ik voel me prettig op het toneel en voor de camera. Ik ben een bofkont."