Nieuwe start voor Boer Willem

De allereerste homoseksuele boer van Boer Zoekt Vrouw, Boer Willem, is sinds 1 februari weer gewoon Willem Beekman. Hij deed zijn biologische zorgboerderij van de hand en richt zich nu op een carrière als politicus voor GroenLinks. Hoewel hij nog werkloos thuis zit heeft hij een hoop plannen voor de toekomst.

Zonder andere boeren en boerinnen tekort te doen, geldt de homoseksuele Boer Willem toch wel als hét uithangbord van Boer Zoekt Vrouw. De sympathieke Achterhoeker vond de liefde van zijn leven weliswaar niet tijdens de opnames, maar kwam er wel achter dat er meer in het leven is dan alleen het runnen van een boerderij. ’Ik weet nu dat het leven meer mogelijkheden heeft’, vertelt Willem tegen Weekend. ’Kijk, als je geboren wordt op een boerderij dan heb je er een emotionele band mee, maar dat gold voor mij niet.’

Willem wil snel op zoek naar een nuttige dagbesteding. Die hoopt hij in eerste instantie te vinden in de politiek. Voor de komende verkiezingen in maart staat hij op een verkiesbare plaats op de lijst van GroenLinks in zijn woonplaats, het Gelderse Lochem. Mocht Willem bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet op de lijst van GroenLinks terechtkomen, dan hoeft hij echter niet meteen te wanhopen. Hij is door een bedrijf benaderd om in vakantieperiodes parttime reisleider op het Griekse eiland Lesbos te worden.

Lees het hele verhaal van Willem deze week in Weekend.