×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe Japanse keizer bestijgt de troon

Nieuwe Japanse keizer bestijgt de troon
1.05.2019 -

Japan heeft officieel een nieuwe keizer. De 59-jarige Naruhito heeft woensdag de Chrysantentroon bestegen en volgt zijn vader op die een dag eerder is afgetreden. Daarmee is in Japan ook een nieuwe jaartelling begonnen, het Reiwa-tijdperk ('mooie harmonie').


Hoewel Naruhito officieel keizer werd toen de klok 00.00 uur sloeg, erfde hij tijdens een eenvoudige ochtendceremonie drie regalia, die zijn troonsbestijging formeel maken. Het gaat om een juweel, een zwaard en een spiegel, die ook bekend staan als de drie heilige schatten van Japan. Zijn vrouw, keizerin Masako, maakte dat overigens niet mee, omdat vrouwen niet bij de ceremonie aanwezig mogen zijn.

Naruhito bedankte zijn ouders voor hun werk in de afgelopen decennia. ‘Ik beloof dat ik altijd aan het volk zal denken’, zei de kersverse keizer bij zijn eerste toespraak. Ook wil hij zijn ‘plichten vervullen als een symbool van de Japanse staat’.