Nieuwe hoop voor Michael Schumacher

Corinna Schumacher heeft de hoop nog niet opgegeven. De vrouw van de zevenvoudige wereldkampioen in het Formule 1 is van plan Michael (48), die sinds een ski-ongeluk in 2013 nog steeds in coma ligt, te laten overvliegen naar de Verenigde Staten, waar een hoogtechnologisch medisch centrum in Texas gespecialiseerd in hersentrauma's een 'nieuwe behandeling' belooft.

Na die noodlottige val op de skilatten in december 2013 blijft het akelig stil rond Michael Schumacher. Nu zou de Duitser in de Verenigde Staten een nieuwe behandeling bij een specialist in hersentrauma's ondergaan. Dat schrijft de Zweedse krant 'Expressen' en het Duitse magazine 'Bravo'.

Het is Dr. Mark Meeks die Corinna hernieuwde hoop geeft. 'We hebben enorm veel ervaring met patiënten met een zwaar hersentrauma,' aldus Meeks. 'Ik denk niet dat er in Europa een kliniek is die al zoveel kan als wij'.

In 2013 kreeg Schumacher een ski-ongeluk waarbij hij met zijn hoofd op een steen terecht kwam. Negen maanden na het ongeval werd hij overgebracht van het ziekenhuis in Grenoble naar zijn woning in de buurt van het meer van Genève, waar hij in een speciaal ingerichte kamer wordt verzorgd. Geneeskundigen zorgen voor de coureur waarvoor de kosten naar verluidt wekelijks tot 160.000 euro oplopen.