×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe bluesalbum Rolling Stones al platina

9.12.2016 -

Blue & Lonesome, het eerste studioalbum van de Rolling Stones in ruim tien jaar tijd, heeft de platina status bereikt. In het eerste weekend na de release zijn er al meer dan 28.000 exemplaren verkocht. Daarmee hebben de Stones het beste openingsweekend van 2016 op hun naam gezet, stelt de GfK Dutch Album Top 100.


Met de nieuwe plaat keren de rock 'n roll-legendes terug naar hun wortels – letterlijk en figuurlijk. De Stones begonnen in de jaren zestig als bluesbandje in West-Londen; de British Grove Studios waar zij Blue & Lonesome opnamen, ligt op een steenworp afstand van de pubs en clubs waar de muzikanten hun eerste concerten gaven.

De sfeer van Blue & Lonesome is los; de nummers op de plaat zijn allemaal live en spontaan ingespeeld. Op een aantal nummers worden Mick Jagger en zijn bandgenoten begeleid door oude vriend Eric Clapton. De recensies waren allemaal lovend.