Peter

Nieuwe baan Peter van der Vorst zorgt voor confrontaties

Sinds Peter van der Vorst de programmabaas is van RTL heeft hij een andere positie ten opzichte van de andere presentatoren en presentatrices bij de zender dan voorheen. Dat leidt ertoe dat er binnenskamers soms harde woorden vallen, bekent Peter.

Het voelt voor Peter van der Vorst wel anders om ineens de baas te zijn van de zender waar hij altijd voor gewerkt heeft. ‘Het is een kantoorbaan, ik ga liever met mensen op pad om dingen te maken, maar ik merk dat ik er heel blij van word. Uiteindelijk zijn we met z’n allen een zender aan het bouwen en zijn we dingen aan het ’maken’ met een groot creatief team’, vertelt hij aan Weekend.

Hoewel Peter precies weet hoe de presentatoren zich voelen richting de zender en andersom, zorgt zijn nieuwe baan soms ook voor confrontaties. Zo vertelt hij dat hij en zijn collega’s soms ook erg heftige discussies kunnen hebben. ‘Presentatoren zijn soms niet blij als een programma niet doorgaat of op een andere plek komt in het uitzendschema, maar dat gesprek gaan we open en eerlijk aan’, besluit hij.

Het motto dat Peter op het nieuwe RTL heeft geplakt is: persoonlijk, herkenbaar en dichtbij. Zijn hand was direct te zien in een aantal transfers. ’Er zijn veel vertrouwde gezichten bij gekomen die we bij het nieuwe RTL vinden passen, zoals Caroline Tensen, Frans Bauer en Gerard Joling, maar er is ook een lichting jonge talenten, zoals Geraldine Kemper, Kaj Gorgels en Holly Mae Brood’, aldus Peter.

Lees ook:

Peter van der Vorst nieuwe RTL-directeur

Peter van der Vorst is niet langer katholiek

RTL gaat met ‘dronken’ Frits Wester praten