Nieuwe album Aaron Carter wordt dag na dood uitgebracht

Het nieuwe album van Aaron Carter wordt zondag, een dag na de dood van de Amerikaanse zanger (34), al uitgebracht. Producenten Morgan Matthews en John Wyatt hebben besloten de release van Blacklisted vanwege het overlijden van Carter te vervroegen.

Het zesde studioalbum zou eigenlijk op 7 december, de verjaardag van de zanger, uitkomen. Het duo laat in een verklaring weten dat de plaat eerder verschijnt om Carter te eren en om “zijn uitzonderlijke kunsten” te delen “met de fans die wereldwijd rouwen” om het verlies van hun idool.

“Het was een plezier en een eer om het afgelopen jaar met hem te werken en Blacklisted te produceren”, schrijven de producers. “Zijn gave als zanger en liedjesschrijver is net als altijd te horen in dit project, maar we hadden nooit verwacht dat dit zijn laatste album zou zijn.”

Turbulent leven

Het laatste album van Carter, de jongere broer van Nick Carter van de Backstreet Boys, stamt uit 2018. Dat was zijn eerste plaat in zestien jaar tijd. Carter is vooral bekend van hits als Crush On You (1997), Crazy Little Party Girl (1997) en I Want Candy (2000).

De zanger kwam de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege zijn turbulente privéleven. Carter worstelde met verslavingen en mentale problemen. Hij werd zaterdag dood aangetroffen in bad. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.