Nieuwe afvallers bij The Voice

Bij The Voice of Holland stonden vrijdagavond voor de tweede keer de battles op het programma. Dat betekende dat talenten alweer afscheid van de show moesten nemen.

De coaches kozen ieder twee koppels die het in een battle tegen elkaar opnamen. Van coach Marco Borsato stonden Gerrie en Lizan tegenover elkaar. Gerrie deed vorig jaar ook al mee maar verloor toen van Leona Philippo, de uiteindelijke winnares. Vanavond lukte het Gerrie wel om de liveshows te halen.

Vorig jaar had Gerrie Trijntje Oosterhuis als coach, die Leona vorig jaar verkoos tot winnaar. Ook dit jaar vond ze Gerrie's tegenstander beter: "Je zit in m'n hart en je blijft in mijn hart. Maar als ik naar dit lied luister, dan vind ik dat Lisan iets meer van zich liet horen." Marco, die nu Gerrie's coach is, moest uiteindelijk de knoop doorhakken en koos wel voor Gerrie.

Roy en Sonny van coach Ilse de Lange waren verwikkeld in een zangbattle, waarbij Sonny het moest afleggen. Van coach Ali B won Jennifer het van haar tegenstander Lauren en van Marco's meiden won Märel het van Jolanda.

Bylear versloeg Arjen en Shirma won van Sandy. De juryleden vonden Nicole uit kamp Trijntje beter dan Cheyenne, maar ook Cheyenne mag door naar de liveshows, omdat ze werd 'gestolen', een nieuw programmaonderdeel. Cheyenne koos Ilse als haar nieuwe coach.