Nieuw kinderprogramma Nicolette

RTL8 breidt de uitzendtijden voor RTL Telekids op zaterdag en zondag fors uit. Daarmee komt ruimte voor nieuwe programma's, waaronder BoekenBakkers waarin Nicolette van Dam kinderen uitdaagt een boek te schrijven. Dit maakte RTL dinsdag bekend. RTL Telekids is vanaf 31 augustus in het weekeinde van 6.30 tot 17.10 uur in plaats van 10.30 uur op RTL8 te zien.

In samenwerking met De Efteling is komend tv-seizoen Het mysterie van… te zien, een mysterieuze dramaserie in combinatie met een speurspel. Andere nieuwe series zijn Dragons, Riders of Berk, Care-Bears: Welcome to Care-A-Lot en Littlest Pet Shop.

Elke zaterdag om 12.00 uur en op zondag om 14.00 uur zendt RTL Telekids een film uit, waaronder Garfield's Pet Force, Inspector Gadget's Biggest Caper Ever en Brandweerman Sam. Lodewijk Hoekstra behoudt zijn natuurprogramma Green-Kids, waarin te zien is hoe hij samen met kinderen de natuur intrekt.

Telekids keerde drie jaar geleden terug op het scherm onder de naam RTL Telekids. De vorm van vroeger kwam daar niet mee terug, maar werd een verzamelnaam voor de kinderprogramma's op RTL.