Nieuw drama voor José Hoebee: zoon Tim in de cel

Sinds de dood van haar echtgenoot Will Hoebee probeert zangeres José haar leven opnieuw op de rit te krijgen. Dat lukt maar moeilijk, want na de dood van haar man ontdekte ze dat er geen geld en alleen maar schulden waren. Tot overmaat van ramp werd onlangs haar zoon Tim door de politie van zijn bed gelicht en afgevoerd als een zware crimineel.

José was niet thuis toen de politie een inval in haar huis deed om Tim te arresteren. Ze logeerde bij Bonnie St. Claire. Binnenkort willen de twee zangeressen, die in het verleden ook al een duo vormden, weer gaan optreden. ’Ik lag nog te slapen toen de telefoon ging. Tim belde en hij kon nauwelijks uit zijn woorden komen. Hij was helemaal in paniek. Hij vertelde dat de politie in huis was en dat ze hem kwamen halen. Daarna hoorde ik alleen gestommel en niets meer.'

José is nog altijd aangedaan als ze met Weekend praat. ’Toen Will ziek was, is Tim bij ons in België komen wonen. Hij bracht toen zijn brommer mee. Die heeft hij destijds bij de verzekering uitgeschreven, maar hij is vergeten de brommer ook te schrappen bij Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Dus heeft hij een boete gekregen en die is gestuurd naar het adres waarop hij al was uitgeschreven. Toen we weer terugkwamen naar Nederland, is Tim een keer aangehouden toen hij op mijn scooter reed. Toen kreeg hij al te horen dat hij gezocht werd en er een sanctie op zijn naam stond. We zijn dat gaan uitzoeken en er bleek een boete van in totaal 300 euro open te staan. Die was inmiddels vermeerderd met aantal extra boetes vanwege het niet betalen. Dat loopt dan snel op. Tim heeft toen geschreven dat hij de boete wel wilde betalen, maar dat hij het niet eens was met de verhogingen. Ze waren immers naar een adres gestuurd waar hij niet meer woonde. Maar zijn bezwaren werden steeds afgewezen. En dus werd hij zonder verder aankondiging van zijn bed gelicht. We hebben nu een advocaat in de arm genomen, maar ook die kan weinig doen.