Nicole Kidman weer in de prijzen

Nicole Kidman en Alexander Skarsgård hebben opnieuw awards gewonnen voor hun rollen als echtpaar Perry en Celeste Wright in HBO-serie Big Little Lies. Zondag wonnen ze de SAG Awards voor beste actrice en acteur in een miniserie.

De twee kregen veel lof voor de manier waarop ze in de serie een relatie waarin huiselijk geweld voorkomt lieten zien. Bij de Emmy's in september wonnen de twee acteurs ook al een award voor Big Little Lies, en eerder deze maand gingen ze er allebei met een Golden Globe vandoor. Bij die ceremonies won Alexander in de categorie beste bijrol, bij de prijzen van de Screen Actors Guild komt die categorie niet voor en werd hij genomineerd voor de titel beste acteur.

De acteur versloeg daarbij Benedict Cumberbatch, Jeff Daniels, Robert De Niro en Geoffrey Rush. In Nicole's categorie waren de andere genomineerden Big Little Lies-collega's Laura Dern en Reese Witherspoon, en Jessica Lange en Susan Sarandon voor hun rollen in serie Feud.

Het door Nicole en Reese Witherspoon geproduceerde Big Little Lies zou eigenlijk een miniserie zijn, maar na het grote succes kondigde HBO eind vorig jaar aan dat er toch een tweede seizoen komt.

Frances McDormand en Gary Oldman hebben de belangrijkste acteursprijzen gewonnen in de filmcategorieën van de SAG Awards. Frances viel samen met haar collega-acteurs uit Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ook nog als groep in de prijzen.

Claire Foy is bekroond met een Screen Actors Guild Award voor haar hoofdrol in The Crown.

Sterling K. Brown mocht de SAG Award voor beste acteur in een dramaserie in ontvangst nemen. De This Is Us-acteur was de eerste Afro-Amerikaanse acteur die die prijs in handen kreeg.

Morgan mocht de Life Achievement Award in ontvangst nemen. De 80-jarige acteur grapte vooraf tegen People dat hij moest opletten dat zijn ego niet te groot werd door dit soort prijzen. Toen hij het beeldje eenmaal in handen had, liet hij de leden van het Screen Actors Guild, de acteursvakbond in Hollywood, weten: "Bij deze momenten in het leven hoort een reeks bedankjes. Ik ga dat niet doen, want ik ken niet al jullie namen, dus dat ga ik niet proberen." Wel verklaarde Morgan: "Dit is meer dan een eerbetoon, dit is een moment in de geschiedenis."

De bejaarde acteur kreeg zelf een apart beeldje aangeboden, maar had wel nog wat aan te merken op de awards die de rest van de avond werden uitgereikt. Die zijn namelijk niet genderneutraal. "Ik wilde dit niet doen, maar ik ga jullie vertellen wat er mis mee is; het werkt van de achterkant bekeken, maar van de voorkant is het genderspecifiek. Misschien ben ik hier iets mee begonnen."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen