×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nick & Simon in actie voor Sulawesi

Nick & Simon in actie voor Sulawesi
8.10.2018 -

Nick & Simon en Trijntje Oosterhuis treden woensdag op in Hilversum tijdens de nationale actiedag voor het Indonesische eiland Sulawesi. Ook andere BN'ers als Wilfried Genee doen mee aan de actie. Genee geeft een masterclass sportjournalistiek en liefhebbers kunnen racen tegen Tom Cornel en Robert Doornbos.


Radio- en televisiezenders besteden de hele dag aandacht aan Sulawesi. Het noordwesten van het eiland werd 28 september getroffen door een aardbeving en een tsunami. Het officiële dodental is inmiddels opgelopen tot 1944, meldden de Indonesische autoriteiten maandag.

De samenwerkende hulporganisaties begonnen een actie voor de slachtoffers op Sulawesi. De hulporganisaties achter Giro555 zijn onder meer Oxfam Novib, het Nederlandse Rode Kruis, Cordaid, Save the Children en UNICEF Nederland. Mensen die zelf een actie houden voor Giro555 kunnen het geld dat ze op deze manier inzamelen woensdag inleveren bij Beeld en Geluid in Hilversum. Het eindbedrag wordt om 23.15 uur bekendgemaakt in het televisieprogramma Pauw (NPO1).