Nick Schilder: bekend zijn is een belemmering

Nick en Simon zijn inmiddels een van de bekendste duo's van Nederland. Bekend zijn is nooit hun streven geweest. "Ik zie het als een noodzakelijk iets", aldus Simon.

Dat vertelt Simon Keizer vertelt aan Viva. "Als we op reis zijn of onderweg voor opnames van The Dream merk ik dat ik een veel fijnere versie van mezelf ben. Het schaamtegevoel is weg, mijn zintuigen staan niet meer constant op scherp of ik gezien word", legt Simon Keizer uit. In Nederland is hij zich daar naar eigen zeggen altijd van bewust. "Dus ik ben nooit helemaal mezelf, behalve als ik in het buitenland ben."

Collega Nick Schilder sluit zich hier helemaal bij aan. "In zekere zin is onze bekendheid gewoon vervelend. Het is een belemmering", vindt Nick. Hij zegt dat er vaak naar hem gekeken wordt. "Ik heb daar erg aan moeten wennen, maar inmiddels weet ik dat het me minder energie kost als ik me niet erger, meeveer en loslaat."

Opmerkelijk

De twee Volendamse zangers zijn vooral bekend als duo, maar volgend jaar gaat Simon in zijn eentje het theater in. "Mensen vinden dat een opmerkelijke stap, maar ik vind het totaal niet vervelend. Ieder mens heeft z'n eigen bucketlist en ambities", zegt Nick over de keuze van zijn vriend en collega. Zelf voelt hij de behoefte om alleen de theaters in te gaan niet.

Beide artiesten zijn er van overtuigd dat ze niet zo ver zouden zijn gekomen als ze geen duo waren geweest. "Sowieso vind ik mezelf geen bijzondere zanger. Nick kan objectief en technisch gezien veel beter zingen dan ik, omdat ik wat laks ben geweest met oefenen", zegt Simon. Nick vult aan: "Onze samenwerking is een beetje een natuurlijke bestemming. Het kan ooit gebeuren dat we zonder elkaar verdergaan, maar dat is niet de intentie."