Nep-Kalf was plan van Theo Maassen

De extreem vroege uitreiking van de Gouden Kalf Publieksprijs aan de komedie Bro's Before Ho's was een idee van Theo Maassen. De cabaretier, die een grote bijrol in de film vertolkt, kwam met het idee voor de stunt nadat de film Soof afgelopen weekend een Gouden Film ontving terwijl de 100.000 bezoekers nog lang niet waren bereikt. Dat heeft regisseur Steffen Haars donderdag verteld aan BuzzE.

 

’We vonden het gewoon een grappige actie’, grinnikt Haars. ’Het was niet eens bedoeld als sneer naar Soof, want ik snap hoe het werkt. Het was misschien wat onhandig om de prijs zo snel uit te reiken, maar je probeert toch zoveel mogelijk aandacht mee te pikken. En dan is Holland`s Got Talent natuurlijk een uitstekend podium.’

De makers van Bro's Before Ho's plaatsten woensdagavond een foto op hun Facebookpagina waarop zij een Gouden Kalf vasthielden. Deze Publieksprijs, die normaal pas eind september wordt vergeven tijdens het Nederlands Filmfestival, zou nu al zijn uitgereikt omdat het publiek al unaniem voor Bro's Before Ho's zou hebben gekozen. Het Kalf waarmee de makers poseerden in een uitverkochte zaal in Pathé Eindhoven is van de bevriende regisseur-scenarist Max Porcelijn. Deze won de prijs vorig jaar voor zijn zwarte tragikomedie Plan C.

Bro's Before Ho's vertelt over twee broers (Tim Haars en Daniel Arends) die samen vechten om de gunsten van hetzelfde meisje (Sylvia Hoeks). De romantische komedie heeft tot nu toe 130.000 bezoekers getrokken.