Nederlandse versie Bodyguard heeft extra lied

De Nederlandse versie van de musical The Bodyguard heeft een extra lied vergeleken met de originele versie die vier jaar terug in Londen in première ging. Het gaat om het lied Million Dollar Bill van I Look To You, het laatste album van Whitney Houston.

Dat heeft een woordvoerder van Stage Entertainment Nederland zaterdag gemeld. Million Dollar Bill was het laatste nummer van de zangeres dat op single uitkwam voor zij in 2012 overleed. Het lied is geschreven door Alicia Keys. Million Dollar Bill, waarin de liefde voor een man wordt bezongen, was eerder wel al te horen in de reizende Britse versie van The Bodyguard.

De voorstelling is vanaf komende week in het Beatrixtheater in Utrecht te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Romy Monteiro, Carolina Dijkhuizen, Dave Mantel, Mark van Eeuwen en Patrick Martens. De musical is gebaseerd op de succesfilm uit 1992, over een zangeres en haar relatie met de bodyguard die ze krijgt nadat ze bedreigingen heeft ontvangen.

Nederland is het eerste land na Groot-Brittannië waar het stuk te zien zal zijn. Hits als One Moment in Time, I Wanna Dance With Somebody en I Will Always Love you worden in de Nederlandse versie niet vertaald. De gala-première is op 27 september.