×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nederlands Metropole Orkest wint Grammy Award

Nederlands Metropole Orkest wint Grammy Award
27.01.2020 -

Mooi nieuws voor het Metropole Orkest. Het is het orkest gelukt om hun Grammy nominatie om te zetten in winst. Voor zijn rol in het nummer All Night Long van het album Djesse Vol.1 met multi-instrumentalist Jacob Collier won het de felbegeerde prijs in de categorie Best Arrangement, Instruments and Vocals. Collier nam de award in ontvangst in het bijzijn van Metropole chef-dirigent Jules Buckley.


Jacob dook in 2018 met het orkest de studio in om een album op te nemen. ‘Ik kon mij geen beter orkest wensen voor dit project. Het is meer dan speciaal om met deze musici mijn muziek te ontwikkelen en te spelen,’ aldus de kersverse Grammy-winnaar.

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest, is eveneens zeer verheugd met de belangrijke prijs. ‘We waren al supertrots op de waardering die sprak uit de nominatie. Het is een erkenning van de impact die wij internationaal hebben en een bevestiging van onze positie als wereldwijd ambassadeur van de Nederlandse culturele sector. Het toont aan dat het Metropole Orkest uniek is en gekoesterd moet worden, iets dat Jacob ook ziet.’

Het Metropole Orkest is al twintig keer eerder genomineerd geweest voor een Grammy. Dit is de vierde keer dat het een nominatie weet te verzilveren.

Lees ook:

Basketballegende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikoptercrash

ZIEN: Jaap van Zweden bouwt miljoenenappartement

André’s geliefde gaat overal mee naartoe: Is Bridget soms jaloers?