×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

NCRV herdenkt overleden Nico ter Linden

30.01.2018 -

De NCRV zendt dinsdagavond om 23.30 uur een speciale In Memoriam uit over dominee Nico ter Linden. Het overlijden van de bekende, 81-jarige predikant werd dinsdag door zijn familie bekendgemaakt.


In de uitzending worden diverse gedenkwaardige tv-momenten uit de lange en succesvolle carrière van de vrijzinnige prediker getoond.

De gepensioneerde voorganger was vanaf 1975 bijna twintig jaar de predikant van de protestantse Westerkerk in Amsterdam. Naast voorganger was Ter Linden ook schrijver van meerdere boeken en was hij columnist van dagblad Trouw. Ook maakte hij het televisieprogramma Op verhaal komen in de Wester voor de NCRV.

Ter Linden was de jongere broer van dominee Carel ter Linden (84). Carel was predikant van de Kloosterkerk in Den Haag en daarmee feitelijk huispredikant van het Koninklijk Huis.