Natasja leert veel van hulpprogramma’s

Natasja Froger is dinsdagavond weer op de buis te zien in het nieuwe seizoen van Welcome Home op RTL4. In het programma verrast ze families met een make-over van hun huis.

De blondine is onlosmakelijk verbonden met dergelijke hulpprogramma's. Het begon in 2006, toen ze Wendy van Dijk opvolgde als presentatrice van het SBS-programma Hart In Aktie. Later was ze onder meer te zien in Effe Geen Cent Te Makken, waarin ze ervoer hoe het is om van een bijstandsuitkering te moeten leven. Met collega John Williams ging ze voor Bonje met de Buren op pad om te bemiddelen in burenruzies. Bovendien werkt ze momenteel naast Welcome Home ook nog aan het programma Met Open Armen, waarin ze gezinnen volgt die middenin een adoptieprocedure zitten.

Door het zien van veel moeilijke situaties, problemen en verdriet, is Froger in haar eigen leven wat meer gaan relativeren, zo vertelt ze in het AD. Zoals onlangs, toen ze heel eventjes fout geparkeerd stond naast de visboer. "Komt er een meneer aan en die geeft een harde klap op mijn auto. 'Ordinair volk met jullie grote auto’s denken maar dat jullie overal mogen parkeren,' riep hij. Ik heb hem bedankt en een fijn weekend gewenst. Vroeger was ik misschien wel uit mijn vel gesprongen, maar nu vind ik het zó onbelangrijk. Het is het me niet waard. Dat heb ik geleerd van die programma’s die ik presenteer. In mijn programma Welcome Home zie ik mensen die ontzettend veel verdriet hebben gekend en toch enorm positief blijven. En dan ga ik zeuren over een man die zeikt? Nee joh."

Buitenland

Toch hoeft Froger volgens het AD niet al het leed van de wereld op haar schouders te dragen. "Vooral René let daar scherp op. Ik ga altijd maar door. René zegt terecht dat hij niet de rijkste man van het kerkhof hoeft te worden. Dus we werken hard, maar we nemen ook de tijd om te genieten. Om te voorkomen dat we met onze volle agenda’s volledig langs elkaar heen leven, plannen we tripjes. Het liefst naar het buitenland, want dan zijn we er ook echt niet. Dan kunnen we wat makkelijker de boel de boel laten, zonder dat er wordt ingebroken op de tijd die we voor elkaar hebben. En dat is ook belangrijk."

Het nieuwe seizoen van Welcome Home begint dinsdagavond om 20.30 uur.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen