Nance was ongelukkig en verdrietig

De bijna drie jaar dat Nance Coolen zonder werk zat, was voor haar een lastige tijd. "Ik was heel ongelukkig en verdrietig", vertelt de presentatrice.

"Ik weet nog dat we op vakantie waren en ik drie dagen achter elkaar liep te janken en te vragen: Waarom? Ik voelde me machteloos", legt Nance in Veronica Magazine uit over de tijd nadat ze ontslagen was bij SBS6. In de tijd dat Nance geen werk had, spendeerde ze veel van haar tijd met haar zoontje van zes. "Ik vond het best waardevol dat ik mijn tijd kon delen met hem", aldus Nance. "En ik deed mee met allerlei schoolactiviteiten."
Toch ging Nance zich op een gegeven moment eenzaam voelen. "En via Facebook zag ik vrienden berichten posten welk mooi programma ze nu weer aan het draaien waren. Shit, dacht ik dan, dat wil ik ook weer."
Intussen werkt Nance voor RTL. "Daar ben ik enorm blij mee. Echt. Maar ik denk dat mensen zich vaak vergissen in de reden waarom ik dit zo graag wil." Nance legt uit dat ze niet alleen maar met haar hoofd op tv wil. "Ik vind mijn werk gewoon superleuk, ik vind tv-maken echt het einde", aldus de 41-jarige presentatrice. "Dat mensen je daardoor op straat herkennen en aanspreken is bijzaak. Ik vind roem en faam totaal niet belangrijk."