Connie Witteman

Nachtmerrie voor Connie Witteman: ‘Hij ligt te vechten voor zijn leven’

Het is je grootste nachtmerrie als hondenbezitter; zien dat je viervoeter pijn lijdt of hem/haar op een dag kwijtraken. Connie Witteman zit nu in zo’n situatie. Haar hond Rocco ligt naar eigen zeggen te vechten voor zijn leven in het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.

Rocco van bijna vier jaar lag gistermiddag na een wandeling te slapen onder de tafel, toen hij opeens overeind sprong uit zijn slaap en hij zijn hoofd keihard stootte aan de tafel. ‘Hij probeerde naar mij toe te komen maar dat lukte niet’, schrijft Connie in een emotioneel bericht. ‘Zijn ogen stonden ineens heel vreemd. Ik heb geprobeerd hem op zijn poten te zetten maar hij viel gelijk om, hij lag er verlamd bij.’ Vervolgens hebben ze hem direct naar de dierenarts gebracht. ‘Er moest een brancard bij komen om hem naar binnen te dragen’, aldus Connie.

Rocco is inmiddels onderzocht maar het is nog niet duidelijk waar hij precies last van heeft. ‘Hij is opgenomen en ligt nu aan het infuus. (…) Jullie zullen begrijpen hoe ik mij op dit moment voel, ik kan alleen maar huilen.’ Vandaag wordt er een MRI-scan van zijn nekwervels gemaakt.