×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Na 10 jaar nieuw album Birgit Schuurman

22.08.2017 -

Birgit Schuurman brengt volgend jaar voor het eerst in tien jaar weer een nieuw album uit. De veertigjarige zangeres en actrice wil weer muziek vanuit zichzelf maken, zegt ze in Viva.


"Het laatste jaar dat ik muziek maakte, voelde het alsof ik de popzangeres aan het spelen was", aldus Birgit. "Toen ik steeds meer gevraagd werd voor acteerklussen, ben ik daar helemaal ingedoken. Ik was alweer een beetje begonnen met het schrijven van eigen songs, toen er ineens een theaterproductie waarin ik zou staan uitviel. Ik voelde toen de ruimte en urgentie om verder te gaan met schrijven. Vanuit mezelf iets maken, niet alleen woorden van anderen vertolken. Het vuur was er weer en ik wist: nu moet ik doorpakken."

Volgens Birgit bevat haar nieuwe vierde album 'een soort bitterzoete, filmische popmuziek'. "Dit is mijn meest autobiografische album tot nu toe. Het gaat over mezelf, met al mijn tegenstrijdigheden, verlangens, liefdesuitingen en 'sorry-I-fucked-up-songs'."