Myrna Goossen geniet van rust

Voor Myrna Goossen was het een goede beslissing om even te stoppen met haar televisiewerk. "Mijn leven is drastisch veranderd, maar wel in positieve zin. Ik geniet van de rust die ik nu heb".

"Ik was echt een werkpaard, want ik wilde mijn werkgever absoluut niet teleurstellen", gaat Myrna verder. Tweeënhalf jaar geleden werd huidkanker op Goossens neus geconstateerd. Een jaar later werd weer een plekje in haar gezicht gevonden. Toen besloot ze om te stoppen met haar televisiewerk. "Op televisie ben ik afhankelijk van mijn gezicht. Dus de angst om mijn werk te verliezen door iets wat zich weer kan openbaren, zat zo in mijn lijf", vertelt Myrna aan RTL Boulevard.

Toen zag ze dat er bij Omroep MAX een radioplek vrijkwam. "Ik heb gebeld en gevraagd of ik alsjeblieft daar mocht zitten." De presentatrice kwam zo bij het dagelijkse ochtendprogramma Wekker-Wakker op de radio bij MAX terecht. "Nu mag ik elke ochtend drie uur lang radio maken. Dat is heerlijk wakker worden."

Maar Myrna heeft zich ook nog met andere dingen beziggehouden. Zo komt deze week haar vierde kinderboek uit, getiteld De Densers. "Het is een uniek kinderboekje. Als je het boek openslaat en je drukt op een knop, dan vertel ik het verhaal."