Máxima in Washington

Koningin Máxima is zaterdag in Washington voor de jaarvergadering van de Wereldbank Groep en het Internationaal Monetair Fonds. De vrouw van koning Willem-Alexander heeft diverse overleggen met onder anderen presidenten en vicepresidenten van diverse centrale banken in de wereld. Ook spreekt zij met een aantal ministers van Financiën en functionarissen van de Wereldbank Groep.

De Nederlandse royals gaan weer een drukke werkweek tegemoet. Op het programma staan vier verplichtingen, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis.

Máxima moet maandag weer aantreden voor een andere verplichting. De koning en koningin vertrekken dan naar Zweden voor een kennismakingsbezoek. Het koningspaar wordt vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans.

Willem-Alexander is de volgende dag in Den Haag. De koning opent daar het nieuwe publiekscentrum van het Nationaal Archief in Den Haag. En op woensdag is Willem-Alexander in Naaldwijk voor een bezoek aan de vijfde editie van het Westland Event.