Máxima draagt vaker een hoed

Koningin Máxima draagt sinds de inhuldiging op 30 april steeds vaker een hoed. Dat zegt Josine Droogendijk-Evers, oprichter van de website Modekoninginmaxima.nl, in het AD. Zij stelt ook dat Máxima sinds ze koningin is haar haar steeds vaker opsteekt.

"Sinds 30 april heb ik haar maar een paar keer met los haar gezien, en dat alleen bij de wat minder formele aangelegenheden", vertelt Droogendijk-Evers in de krant. "Het gebruik van de hoed heeft ze van haar schoonmoeder overgenomen. En het is nog maar zelden dat ze broeken draagt, het is meestal een mantelpak."

Het zijn niet de enige uiterlijke veranderingen die de Máxima-kenner signaleert. "Vóór 30 april droeg ze veel vaker goedkope sieraden. Nu zie ik haar veel met de prachtige sieraden uit het juwelenbezit van de Oranjes. De verklaring is denk ik simpel: het staatshoofd beheert het juwelenkistje. Vroeger moest ze naar haar schoonmoeder, nu kan ze het meteen aan haar man vragen. Al die veranderingen passen bij de statuur die het zijn van koningin met zich meebrengt, bij haar rol naast haar man."

Toch is het niet allemaal 'duur en allure'. "Ze herdraagt haar kleding opvallend veel. Dat deed ze voor de inhuldiging ook al, maar opvallend genoeg blijft ze dat doen."