×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Musicalster Willemijn Verkaik na jaren weer op Nederlandse bodem!

31.08.2018 -

Internationale musicalster Willemijn Verkaik is volgend jaar voor het eerst in lange tijd weer in een langer lopende Nederlandse voorstelling te zien. Samen met onder anderen Stanley Burleson, Celinde Schoenmakers en Pia Douwes speelt zij in mei en juni de concertshow Best of Broadway. Hierin vertolken de zangers grote hits uit diverse wereldberoemde musicals.


De 43-jarige Verkaik brak internationaal door met haar vertolking van heks Elphaba in de hitmusical Wicked. Zij speelde deze rol afwisselend in de Duitse, de Amerikaanse, de Britse en de Nederlandse versie van de voorstelling. Verkaik wordt gezien als een van de beste Elphaba-vertolksters ter wereld.

De laatste voorstelling van Wicked in Nederland was begin 2013. Sindsdien was Verkaik niet meer in grote Nederlandse shows te zien. De ster vertolkte wel veel rollen in het buitenland; zo speelde zij onder meer in Duitsland in Mamma Mia!, Tarzan en Ghost.

Celinde Schoenmakers

Ook voor Celinde Schoenmakers is het voor het eerst in lange tijd dat zij op een Nederlands podium staat. De zangeres speelde de afgelopen jaren in Londen hoofdrollen in iconische voorstellingen als Les Misérables en The Phantom of the Opera.

De kaartverkoop voor Best of Broadway, die in een groot aantal theaters door heel Nederland te zien is, is vrijdag van start gegaan. De première is in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.