×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Monique van de Ven: ‘Te jong voor pensioen’

1.03.2018 -

Haar agenda is na de opnames van het laatste seizoen Dokter Deen leeg, maar Monique van de Ven is nog niet bezig met haar pensioen. 'Daar ben ik nog te jong en veel te energiek voor', aldus de 65-jarige actrice.


'Natuurlijk vind ik altijd weer wat anders', stelt Monique, die dolgraag in 'een Crown-achtige serie' zou willen spelen: 'Maar dat is hier onbetaalbaar. Als in Nederland een aflevering twee ton kost, wordt er al gezucht. We zullen nooit series met een vergelijkbare kwaliteit als die uit Engeland en Amerika kunnen maken. Maar mensen mogen altijd aankloppen. Er kan altijd een parel tussen zitten'.

Toen Monique van Omroep MAX-baas Jan Slagter hoorde dat het vierde seizoen Dokter Deen, vanaf donderdagavond op tv, het laatste is, 'was er alle begrip': 'Ik geloof in eb en vloed: dingen komen en gaan weer'.

Monique's personage Maria Deen heeft de actrice anders naar haar leven doen kijken: 'Maria is altijd heel zoekend geweest: naar haar verleden, gerechtigheid, naar echte liefde. Ze heeft me op een andere manier naar mijn eigen geluk doen kijken. Ik heb een fantastische man, een fantastisch kind, een geweldige carrière. Dat geldt niet voor iedereen, ook niet voor Maria Deen. Uiteindelijk wel, maar daar heeft ze veel offers voor moeten brengen'.