Monique drukker dan ooit tijdens sabbatical

Monique van de Ven begint deze maand met energie voor tien aan de opnames van de derde reeks van Dokter Deen. De actrice heeft na 42 jaar hard werken een sabbatical achter de rug.

"Ik wil altijd alles goed doen en zet me altijd overal honderd procent voor in. Op een gegeven moment dacht ik: ik ga dat een keertje niet doen. Dat heeft me heel veel opgeleverd. Het was heerlijk om te zeggen: 'Sorry, ik heb een sabbatical'. Het gekke is: ik heb het nog nooit zo druk gehad. Maar het heeft mij wel weer inzicht gegeven in mijn leven, in mijn familie. Ik heb een film gemaakt voor mijn zoon Sammie toen hij 21 jaar werd, en ik had weer tijd voor kunst – ik doe al een tijd kunstgeschiedenis, dus dat was heerlijk."

Monique concludeert in 100%NL Magazine: "Er zijn allemaal hele goed dingen uit gekomen en het is ook goed geweest voor mijn werk. Eerst dacht ik: die sabbatical is voor altijd. Maar na zes maanden miste ik mijn collega's en mijn Dokter Deen-kinderen en wilde ik weer gewoon lekker aan het werk."

Omroep MAX zendt het nieuwe seizoen van Dokter Deen uit vanaf begin 2016.