Monica Geuze

Monica Geuze geeft details over inbraak

Monica Geuze schrok zich een hoedje toen ze tijdens een hotelovernachting om een uur of vijf ’s nachts wakker werd gebeld. Er bleek een inbraakpoging bij haar huis te zijn gedaan.

‘Eerst dacht ik nog: is er iets fout gegaan? Moeten we uitchecken?’ vertelt Monica over het telefoontje midden in de nacht. ‘Toen zag ik de tijd en dacht ik: dit is niet goed.’ De moeder van Robert probeerde hen te bereiken. ‘Een hartverzakking krijg je dan’, vertelt Monica in haar vlog. Haar vriend Robbert vult aan: ‘Ik belde haar en toen zei ze dat er contact met haar was opgenomen vanuit de politie in Vinkeveen.’ De buurman hoorde een vreemd geluid vanuit Monica’s woning komen en zag inbraaksporen. 

Machteloos

‘Aan de telefoon zeiden ze dat ze een uur binnen waren geweest. Ik dacht: mijn hele huis en álles ligt overhoop. Je bent dan zo machteloos’, vertelt Monica. Het koppel besloot naar Monica’s huis te gaan en eenmaal daar zagen ze dat de deur geforceerd was en het glas eruit lag. Robbert dacht al snel te zien dat er niks weg was. ‘Het was een beetje een bende. Maar dat kon jij geweest zijn óf de inbreker’, grapt Robbert tegen Monica. De ‘bende’ was inderdaad van Monica zelf. Het is de inbrekers namelijk uiteindelijk niet gelukt om binnen te komen. ‘We hebben op de camerabeelden gezien hoe lang het heeft geduurd om binnen te komen, wat hen niet eens is gebeurd. Een uur. Letterlijk.’

Opluchting

Monica noemt het hele voorval ‘zonde van de tijd, vooral voor de mensen die geprobeerd hebben in te breken’. Nu ze de inbraakpoging kan relativeren is Monica echter heel blij dat er niemand gewond is geraakt en de vernielingen miniem zijn. ‘Wat dat betreft is de schade beperkt gebleven. Er zijn altijd ergere dingen op de wereld.’ Alles wat ook maar iets van waarde heeft, heeft Monica inmiddels uit huis geplaatst.