×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Moeder Oprah Winfrey (83) overleden’

‘Moeder Oprah Winfrey (83) overleden’
26.11.2018 -

Vernita Lee, de moeder van Oprah Winfrey, is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentsite TMZ. Lee stierf op Thanksgiving, heeft haar familie bevestigd.


Venita Lee werd in 1935 geboren in Mississippi. Zij trouwde met Vernon Winfrey, in 1954 werd Oprah geboren. De opvoeding van Oprah was echter niet te combineren met haar werk als huishoudster in Milwaukee; daarom werd Oprah opgevoed door haar grootmoeder. Pas op haar zesde kwam zij weer bij haar moeder wonen.

Door deze noodgreep was de relatie tussen Winfrey en haar moeder altijd 'wankel', stelde de tv-presentatrice zelf. 'Ik bleef mezelf maar afvragen: wat is precies een moeder? Hoe moet je je over zo iemand voelen als je haar jaren niet hebt gezien?'

Te gast

Tijdens haar jeugd werd Winfrey seksueel lastiggevallen door haar neef en oom. Dit zorgde voor een verdere kloof tussen de presentatrice en haar moeder. Later legden de twee het echter weer bij. In 1999 was Vernita te gast in de talkshow van Oprah, waar zij praatten over hun relatie.

Vernita Lee is inmiddels begraven in een kleine, intieme bijeenkomst.