Moeder Brittany woest om leugens ‘vader’

Sharon Murphy, de moeder van de overleden actrice Brittany Murphy, heeft een brief geschreven aan The Hollywood Reporter waarin ze een reactie geeft op het verhaal dat haar dochter vermoord zou zijn. Volgens haar is het verhaal dat de vader (Angelo Bertolotti) van Brittany heeft verspreid niet waar.

"Als ik lees dat 'de familie een verklaring heeft afgegeven' maakt dat me boos. Want ze doelen dan op Angelo en hij was geen echte familie", aldus Sharon. Angelo kwam vorige week in het nieuws omdat hij het haar van zijn overleden dochter had laten testen. Volgens hem zou daaruit blijken dat het goed zou kunnen dat zijn dochter vergiftigd is. "Ik heb me ook laten informeren en ik heb begrepen dat deze testen alleen maar als ondersteuning mogen worden gebruikt."

Sharon schrijft dat ze nooit zeker zullen weten waaraan haar dochter is overleden. "Maar we weten wel dat er grondig onderzoek naar haar is gedaan. Daaruit bleek dat ze een natuurlijke dood is gestorven." Het feit dat haar ex samen met zijn partner een stichting uit de naam van Brittany is begonnen, vindt Sharon maar niks. "Het is hem alleen maar te doen om het geld. Ze zeggen ook dat ze een documentaire en een boek willen maken over haar. Dit doen ze vanwege de publiciteit."

Vaderrol

In de brief schrijft Sharon ook dat Angelo Bertolotti nooit een vaderrol heeft gespeeld in het leven van haar dochter. "Ik heb haar alleen opgevoed. Angelo was er niet voor haar na haar eerste verjaardag. En zeker niet in de eerste 12 jaar van haar leven. Toen zat hij in de gevangenis." Brittany en Angelo zouden daarna ook nauwelijks contact met elkaar hebben gehad.

Sharon wil dat mensen haar dochter zich herinneren als een 'mooi persoon, om haar talent en om de liefdevolle vriendschappen die ze had'. "Ze was mijn meisje en we hebben veel samen meegemaakt. Nu moet ik weer voor haar opkomen." Ze geeft ook nog een laatste sneer naar haar ex. "Je leugens zullen niet meer getolereerd worden."