×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moeder Angela Merkel overleden

Moeder Angela Merkel overleden
10.04.2019 -

Herlind Kasner, de moeder van Angela Merkel, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een regeringswoordvoerder woensdag bevestigd.


De in Gdansk geboren Herlind Jentzsch volgde haar man Horst Kasner, een theoloog, in 1954 met de net geboren Angela van Hamburg naar Oost-Duitsland. Hij werd voorganger in een evangelische kerk en ging niet lang daarna in Templin leiding geven aan een opleidingsinstituut voor predikanten.

Als vrouw van een geestelijke mocht zij volgens Merkels biograaf Gerd Langguth niet lesgeven op staatsscholen, wel cursussen bij andere instellingen. Ze was een hartstochtelijk docente, die tot op hoge leeftijd talenonderricht gaf, met name Engels. Na de Duitse hereniging volgde ze de politieke carrière van haar dochter op de voet. Kasner, wier echtgenoot in 2011 stierf, bleef tot haar dood in Templin wonen.