Modeontwerpster Monique Collignon failliet

Ook in de modewereld slaat de crisis hard in. Modeontwerpster Monique Collignon is zakelijk failliet.

De huur van een kantoorpand in Amsterdam-zuid voor 135.000 euro per jaar lijkt haar financieel fataal te zijn geworden. Maar de mode-ontwerpster wil zo snel mogelijk een doorstart maken na het Faillissement van haar werkmaatschappij. 'Mijn team en ik zitten te springen om weer aan het werk te gaan' vertelde ze maandag aan het Parool.

Volgens Collignon werden de kosten in haar bedrijf te oog door de snelle groei van de onderneming die zes personeelsleden telt. 'De huisvestingskosten werden te hoog. We zijn gaan snijden in de kosten en eind dit jaar zouden we weer zwarte cijfers schrijven, maar schijnbaar kon de schuldeiser daar niet op wachten', aldus Collignon.

Naar eigen zeggen verdrievoudigde haar omzet in 2012 en zag ze de omzet van couture dit jaar stijgen met 30 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. 'We zijn te snel gegroeid in korte tijd. Het is ons niet gegund en dat is zwaar. Ik heb twee dagen lopen janken, maar krijg wel enorm veel steun. Iedereen is er enorm bij gebaat dat we zo snel mogelijk weer aan het werk gaan en leuke dingen doen.'

Collignons jurken worden gedragen door Bekende Nederlanders als Carice van Houten, Lieke van Lexmond, Kim Feenstra en Tineke Schouten.