×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Misbruikzaak Cliff Richard toch nog niet klaar

31.08.2016 -

De langlopende zaak rondom het vermeende kindermisbruik van Cliff Richard is mogelijk toch nog niet afgelopen. Een slachtoffer heeft een verzoek gedaan om de beslissing Cliff niet te vervolgen te herzien.


Dat melden Britse media. Het Britse Openbaar Ministerie besloot in juni om het onderzoek te staken. De autoriteiten hadden in juni vastgesteld dat er onvoldoende bewijs was voor de beschuldigingen, die door vier destijds minderjarige mannen werden geuit en betrekking hadden op de jaren 1958 tot 1983. Daarmee leek een einde te komen aan de al twee jaar voortslepende zaak, die al zo'n 800.000 pond heeft gekost.

Het nieuws komt voor Cliff waarschijnlijk hard aan. Vorige week liet de 75-jarige zanger, die tussentijds ook nog de dood van zijn zus te verwerken kreeg, nog weten dat het beter met hem ging en dat hij weer naar de toekomst kon kijken. 'Het gaat goed. Alles zal weer goed komen', zei hij tijdens een optreden in zijn eigen Portugese wijngaard.

Cliff, bekend van klassiekers als The Young Ones en Living Doll, heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Hij is nooit gearresteerd en heeft vrijwillig meegewerkt aan de verhoren door de politie. De woordvoerder van Cliff wilde nog niet reageren op de heropening van het onderzoek.