×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Minister Sigrid Kaag hoopt Rihanna te spreken over onderwijs

21.08.2018 -

Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) hoopt Rihanna eind volgende maand in New York bij te kunnen praten over het Nederlandse onderwijsbeleid in ontwikkelingslanden. De zangeres vroeg maandag in een tweet aan Kaag en premier Mark Rutte om extra geld te stoppen in onderwijs in arme landen.


Volgens een woordvoerder van de bewindsvrouw moet de informele ontmoeting plaatsvinden als Kaag in New York is voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In de marge van deze bijeenkomst vindt ook een festival plaats van de organisatie Global Citizen die wordt gesteund door Rihanna. Daar hoopt Kaag de zangeres te spreken.

Onderwijs is voor Kaag een belangrijk thema. Ze gaat er extra geld in stoppen, maakte ze in mei bekend toen ze haar beleid voor de komende jaren presenteerde.

Global Citizen zet zich in om extreme armoede in de wereld uit te bannen.