minister-Carola-Schouten

Minister Carola Schouten verkozen tot ‘Dom Bontje’ van 2020

Gordon is niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van het Dom Bontje 2020. De artiest was genomineerd vanwege een jas met een kraag van vossenbont die hij afgelopen jaar droeg. Maar de award ging toch naar minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De stichting Bont voor Dieren wil met de verkiezing laten zien welke bekende Nederlanders “nog altijd niet begrijpen dat bont echt niet kan”.

Symbolisch

Schouten staat volgens de stichting “symbool voor het leed dat de miljoenen nertsen in Nederland hebben doorstaan in de coronapandemie”. De nominatie van Schouten was symbolisch, omdat zij in tegenstelling tot de andere genomineerden niet werkelijk is gezien met bont.

Lil’ Kleine

Rapper Lil’ Kleine werd vorig jaar uitgeroepen tot Dom Bontje. Daarvoor was de twijfelachtige eer voor Famke Louise. Zij is inmiddels tot inkeer gekomen en kwam dit jaar met een documentaire over de bontindustrie. Bont voor Dieren zegt de verkiezing Dom Bontje te organiseren, zolang bekende Nederlanders en influencers nog bont dragen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen