Minimaal 13 getuigen in zaak Roelvink

In de strafzaak tegen Dave Roelvink worden in elk geval dertien getuigen opgeroepen, waaronder slachtoffer Melissa Pach. De advocaten van Dave en vier medeverdachten hebben daarom verzocht.

Het Openbaar Ministerie, dat de zaak 'Magnolia' heeft afgerond, verdenkt de 21-jarige zoon van Dries Roelvink en zijn vrienden primair van diefstal en subsidiair van heling, zo schrijft de Telegraaf donderdag. Daarnaast worden Roelvink en Jocelino de Sa (de broer van Ajacied Lesley de Sa) van het in het geniep maken en verspreiden van een seksfilmpje beschuldigd. De dertien getuigen moeten binnenkort voor de rechter-commissaris komen „in het belang van de waarheidsvinding.”

Uit de villa van de familie Pach in de kop van Noord-Holland werd voor tienduizenden euro’s sieraden en ondermeer een iPad geroofd. Dat gebeurde nadat dochter Melissa twee avonden gezelschap had gekregen van Dave en zijn gevolg. Volgens getuigen ontstond een wild seks- en drankorgie. Buren trokken uiteindelijk bij de ouders die in het buitenland zaten aan de bel vanwege de geluidsoverlast.