Mingus Dagelet achtervolgd door groep meisjes

Het gaat prima met de acteercarrière van Mingus Dagelet, die momenteel te zien is in de film Mannenharten 2. Maar de acteur wil graag meer, zoals op tour met zijn band.

"Ik wil zo veel mogelijk dingen naast elkaar doen: muziek maken, film, toneel. Uiteindelijk wil ik met een band gaan toeren", vertelt de ambitieuze 24-jarige aan Viva. "Met acteren wil ik in het buitenland doorbreken." De prestatiedrang blijft ondanks zijn grote rollen op tv en in films hoog. "Ik kijk altijd naar mensen van mijn leeftijd die meer werk hebben dan ik, die zijn er genoeg. Soms heb ik het gevoel dat ik geen tijd heb, alsof het allemaal nu moet omdat het succes zomaar kan stoppen. Ik zadel mezelf op met een hoop spanning."

Mocht het lukken met de ambities van Dagelet, dan zou dat wellicht ten goede kunnen komen aan de diversiteit van zijn fanschare. "De dingen die ik tot nu toe heb gedaan, waren voor een jonge doelgroep. Ik ben vooral heel populair bij zestienjarigen. Toen ik laatst ging zwemmen, zwom er een groep meisjes achter me aan. Dat was best ongemakkelijk."