Rode Loper Gouden Televizier Ring Gala

Miljuschka over dood Peter R. de Vries: ‘Ik kon alleen maar schreeuwen’


Miljuschka Witzenhausen heeft in RTL Boulevard voor het eerst verteld over de dag dat Peter R. de Vries werd neergeschoten. Geëmotioneerd vertel Witzenhausen, wiens moeder Astrid – de zus van Willem Holleeder – werd bijgestaan door De Vries, over het gemis. Op 6 juli vorig jaar werd de misdaadverslaggever neergeschoten op straat in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

“Op het moment dat Peter werd neergeschoten zat ik aan het avondeten met mijn kinderen en mijn man. Ik had mijn telefoon weggelegd en ik loop naar het aanrecht om iets te pakken en ik zie 32 gemiste oproepen van mijn moeder, waarop ik denk: nee, wie nu?”, vertelt Witzenhausen. “Dus ik bel m’n moeder terug en die is helemaal overstuur en vertelt me dat Peter is neergeschoten.”

Daarop wordt Witzenhausen, die ook regelmatig samen met De Vries aan de desk van Boulevard stond, emotioneel. “En het enige wat ik toen kon doen was eigenlijk schreeuwen en op m’n knieën neervallen. Voor mij is 6 juli echt een gitzwarte dag.” Witzenhausen was ook aanwezig op de bruiloft van Royce, de zoon van Peter, en zijn partner Amanda. “Dan mis ik Peter zo ontzettend. En ik mis hem met veel meer dingen”, zegt de televisiekok, die ook zegt dat het gemis erger wordt met de tijd. “Heel Nederland mist hem denk ik, omdat hij een niet te evenaren stem van rechtvaardigheid had. En die vertegenwoordigde iedereen.”

De Vries was – naast dat hij Astrid Holleeder bijstond in de zaak tegen haar broer – ook vertrouwenspersoon van Sonja Holleeder na de moord op haar man Cor van Hout.